KML Turkiye Anasayfa | Linkler | Site Haritası | İletişim
| Kullanım Sözleşmesi
Facebook || TR | EN
Uye Olun
Giris Yapin
 Benim Hakkımda
 22 9 Hakkında
 KML Hakkında
 Semptomlar ve Tanı
 Tedavi Seçenekleri
 KML Komplikasyonları
 Yanıtın İzlenmesi
 Nötropeni ve Trombositopeni
 Randevuya Hazırlanmak
 Hasta Hikayeleri
 Etkinlikler
 Sık Sorulan Sorular
 Hasta Kayıt Sistemi
 Anket
 KML Güncel YENİ
 ELN Hasta Tavsiyeleri '13
 CML Horizon '14
 CML Horizon '15

Son Bloglar (Üyelere Özel) Uygun sonuç bulunamamıştır.

Son Bloglar (Internete Açık)
 ozguntansoker - 2016-04-15
 ozguntansoker - 2016-03-18
 Prensi - 2016-03-16
 ozguntansoker - 2015-12-29
 ozguntansoker - 2015-12-29

Mini Anket
KML hastası mısınız?
Evet
Hayır


www.kmlturkiye.com sitesini açıklayıcı ve faydalı buldunuz mu?
Evet
Hayır


kmlturkiye.com sitemizi nereden duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşımdan
Diğer


Sonuçları incele
Hikayeler içinde aramak istediğiniz kelimeler


1
...
45
46
47
48
49
...
108

yalnz 2014-01-08 10:55:45
08.01.2014 tarihli inşallah annemin 1 ay ilaç kullanmadığı süre zarfında hastalığın seyri ilerlemiştir. ilerlememiştir olacaktır hızlı yazma sonucu ilerlemiştir yazmışım. rabbim böyle bir şey göstermez inşallah.

yalnz 2014-01-08 10:27:11
süreyyacan82 öncelikle verdiğin blgiler için teşekkür ederim. ne yalan söyleyim verdiğin bilgiler beni korkuttu. annem daha önceleri ilaç kan değerlerini baskıladığı için 2 hafta ve bazı zamanlar 3 hafta olarak ilaç bıraktırıldı ilaç içmedi dr. talimatı ile. annemden 11 ay önce fish testindeki sonuç ise değerlendirilen hücre:200 sonuç: t(9:22) translokosyonu POZİTİF (%26,9) du. aradan geçen 11 ay sonra imatis 400mg kimi zaman 200mg kimi zaman 2 veya 3 hafta ilaç bırakıldı. şimdi çıkan fish raporu ise: sonuç:t(9:22) translokosyonu için NEGATİF (%8,4) çıktı tabi burdaki 8,4 anlamını bilmiyorum. ilik alındı ama bu sonuç çıktı başka sonuç yok. annemin kanda ilk bcr-abl si 1,099 du sonra 0,026 oldu sonra 0,0187 oldu birde geçen hafta alındı bcr-abl için kan sonucu haftaya çıkacak. imatis 400mg ilaca devam edilmeye başlandı 1 ay sonra kontrol. ama eminim yeni alınan kanda bcr-abl yüksek çıkacak 1 ay ilaç kullanmadığı için annem. özgün hanım ve diğer deneyimli arkadaşların annemin hastalığın seyri hakkında ve genel durumu hakkında verecekleri bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. inşallah annemin 1 ay ilaç kullanmadığı süre zarfında hastalığın seyri ilerlemiştir.

sureyyacan82 2014-01-06 22:05:10
yalnz merhaba,annenizin degerlerini uzun zamandır yazıyorsunuz ve doktorunuzun daha öncede ilacın dozuyla sık sık oynadıgını okumustuk diye hatırlıyorum.İlacın uzun süreli bırakılması tabiki cokta iyi bir durum degil.Ben bu durumu 4 yıl önce yasamıstım.Raporum bitmişti ve ilac alabılmek için yeni rapor yazdırmam gerekıyordu ve tabıkı bu surecte bcr abl sonucumun rapor uzerınde yazması gerekıyordu.Fakat bcr abl sonucunu birtakım problemler nedenıyle tam 2.5 ay alamadım.Makine bozuldu dendi,problem oldu dendi ve ben ilacı 2.5 ay kullanamadım.nitekim ben bu sürenin ardından ılacımı tekrar kullandıgımda hastalık akselere faza gecmıstı ve bende glivec o saatten sonra etkı etmedı ve diger ılaclara gecıldı.Degerlerde ınanılmaz yukselmıstı bende.belki herkeste aynı etkı gozukmeyebilir ama Annenızın degerleride su an için ılacı kullanmadıgından dolayı yukselmıs.Trombosıtın yukselmesı ve diger etkenlerden dolayı bcr abl pozıtıf gelebılır.Yanı bcr abl genı pozıtıfe dönmus olabılır buyuk ıhtımalle.Doktorun neden bole bişey yaptıgını anlamak ve acıklamak güç.1 ay gıbı bır sure ılac kullanmamakla bişey olmaz demek doktorlugun etik anlayısıylada örtusmediği kanısındayım. Fish sonucu annenızden alınan iliğin sonucunda ortaya cıkan degerdir.Negatıf demısse Negatıftır ama kemik iliğinden cıkacak sonuc önemlidirKemik iliği alınınca bir fish bir de kemik iliği calısılır.Fısh negatıf ,kemik iliği sonucu %8.4 pozitif cıkmıs olabılır mı?Bcr abl kandan calısılır.Alınan tup kandan bcr abl sonucu ortaya cıkar dıye bılıyorum.Ama bu kan degerlerınden sonra bcr abl pozıtıf (major yanıt olmayablır)cıkabılır.Benım anladıgım bu degerlerden.Yine diğer arkadaslarda yorum belirtirse seviinirim.Hoscakalın

esrab 2014-01-06 22:03:42
Yalnız merhaba doktorunuzun iyi oldugundan emin misiniz?farklı bi doktora danıştınızmı siz anladıgım kadarıyla baya uzun bir süredir ilaç kullanmıyosunuz bunun artısı olucagnı ben kendi adıma düşünmüyorum ilaca ara veren sanırım sadece sizi duydum arkadaşlara da seslenelim size fikirler versinler

yalnz 2014-01-05 14:45:53
arkadaşlar ben kan değerlerini yazarken plt yi yazmaya unutmuşum plt:617....156-373 gördüğünüz gibi plt de tavan yapmış. esrab arkadaşım bende aynı soruyu dr. a sordum ilaç birgün bile bırakılmamalı diye dr. 1 ay ilaç bırakma ile herhangi bir şey olmaz deyince bizde bir şey diyemedik mecburen fish testinin çıkmasını bekledik oda makine arızasından dolayı çıkması gecikti.

esrab 2014-01-04 22:14:05
Yalnız merhaba iyi dileklerim için teşekkür ederim.detama bizi farklı bir hastane yönlendirdi oraya gidip kan verdik.sonuçlar bir buçuk aya çıkıcakmış ordaki doktorların yönlendirmedigi için sgk geçerli olmadı.buarada annenizin tedavisiyle ilgili şaşırdıgım bir konu var tabiki uzman ve çok bilgili degilim ama ilacı bırakmak nasıl bi durum ben buna anlam veremedim kml liler ilacını bir gün bile bırakmamalı diye biliyorum süreyyacan ve özgün hanım sizi daha iyi bilgilendirebilir sevgiler

yalnz 2014-01-03 19:15:01
merhaba arkadaşlar tüm hastalara rabbim şifa versin. annem 11 aydır kml hastası. imatis 400 mg kullandı kimi zaman 200 mg kimi zamanda ilaç bıraktırıldı kan değerlerini baskıladığı için. hastalığın ilk zamanın da sonra bundan 40 gün önce ilik biyopsisi oldu. bu sonucun çıkması 40 gün sürdü makina nın arızalı olmasından dolayı bu geçen 40 günük süre zarfında dr. testin sonucunu görmeden ilaca devam edemeyiz yada başka ilaç yazamam dedi. dün itibari ile sonuç çıktı.
FİSH ANALİZ RAPORU: bcr/abl analizi için. SONUÇ: t(9:22) translokasyonu için NEGATİF (%8,4) bu rakam ne anlama ifade ediyor. annem de ilik alınmştı bcr/abl neden çıktı. ph çıkmayacakmıyıdı bu testte. annem kullanmadığı 40 gün boyunca kan testleri ise wbc:14,9....4,5-10,3 hgb:12,3...13,6-17,2 rbc:4,51....4,58-5,37 bu değerler çıktı ama dediğim gibi 40 gün ilaç kullanmadığından dolayı değerler tavan yaptı. dr. tekrar dan imatis 400mg ilaç yazdı bir ay sonra kontrole çağırdı. ve ayrıca bcr-abl içinde 2 tüp kan alındı büyük ihtimal bcr-abl yüksek çıkacak ilaç kullanmadığı için. siz değerli arkadaşlarımın annemin değerleri ve hastalığın seyri hakkında bilgi vermenizi rica ederim. NOT: annem imatis 400mg kullandığı sürede kan değerleri normal ve normale yakın dı. fish raporu sitogenetik mi yoksa molekiler testmi oluyor arkadaşlar.

hayat 2014-01-03 19:13:51
merhaba esrab, umarım en kısa zamanda tekrar negatif olur. birde sormak istediğim bişey var detam dan bahsetmiştnz oraya muhayene olduğunuz hastane mi gönderiyor yoksa hastaneden ayrı bi yer mi? aslında annemin genetik örneğini kargoyla gönderebileciğim bi genetik merkezi arıyorum da arkadaşlardan da önerebileceginz bi yer varsa memnun olurum.

ozguntansoker 2014-01-02 12:43:28
Merhaba, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Umarım en az bir kaç kişiyi yerinden kaldırabilmişimdir :) Sevgiler

sena 2014-01-02 12:30:49
Özgün hanım zumba dansınızı ve konuşmanızı seyrettim,moral verici idi.Hastayım diye dört duvar arasına sıkışıp,kendimizi gittikçe kötüye endeksleme yerine spor,müzik,dans vb.kendimizi iyi hissettiğimiz bir uğraşı bulmalıyız,temiz havada yürüyüş bile iyi geliyor.MaşaAllah hiç hasta gibi durmuyordunuz,sizin hastalığın erken aşamada tespit edilmesinden sanırım.Rabbim yeniyılda sağlık ve huzur(özellikle ülkemizdeki kargaşa yerine barış ortamı lütfetsin,mutlu kalın.

1
...
45
46
47
48
49
...
108

Önemli not: Sitemizde sadece hasta hikayeleri paylaşılmaktadır. Hikayenin içeriğinde bilimsel gerçekliği kanıtlanmamış ilaçlar, reklam amaçlı doktor/ hastahane isimleri, dini ve siyasi görüş niteliği taşıyan yazılar olmamalıdır. Bu tür yazılar onaylanmayacak ve düzeltilmesi için size geri gönderilecektir.


Kendi Hikayenizi Paylaşmak İsterseniz
Lütfen sitemize buradan giriş yapın.

 

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:
Kanserle Dans Derneği:
Kanserle Dans Derneği
CML Advocates Network:
CML Advocates Network

Bumerang - Yazarkafe

 
Bu site, KML hasta ve yakınlarının tanı süreçlerini, tedavilerini ve tedavilerin yan etkilerini birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir KML hastası tarafından kurulmuştur. Hiçbir şekilde tıbbi yardım amaçlı degildir. Uygulanan her KML tedavisi kişiye özeldir ve her KML hastası tedavisi hakında doktoruna danışmalıdır.
Tüm hakları Özgün Tansöker Danacı'ya aittir.
  designed by Özgün and developed by RejaVu Rejavu
KMLTurkiye Logo KMLTurkiye Logo