KML Turkiye Anasayfa | Linkler | Site Haritası | İletişim
| Kullanım Sözleşmesi
Facebook || TR | EN
Uye Olun
Giris Yapin
 Benim Hakkımda
 22 9 Hakkında
 KML Hakkında
 Semptomlar ve Tanı
 Tedavi Seçenekleri
 KML Komplikasyonları
 Yanıtın İzlenmesi
 Nötropeni ve Trombositopeni
 Randevuya Hazırlanmak
 Hasta Hikayeleri
 Etkinlikler
 Sık Sorulan Sorular
 Hasta Kayıt Sistemi
 Anket
 KML Güncel YENİ
 ELN Hasta Tavsiyeleri '13
 CML Horizon '14
 CML Horizon '15

Son Bloglar (Üyelere Özel) Uygun sonuç bulunamamıştır.

Son Bloglar (Internete Açık)
 Nurrr - 2020-08-19
 Smrgkc - 2019-11-16
 eslem - 2019-02-01
 Ercan006 - 2018-06-14
 ozguntansoker - 2016-04-15

Mini Anket
KML hastası mısınız?
Evet
Hayır


www.kmlturkiye.com sitesini açıklayıcı ve faydalı buldunuz mu?
Evet
Hayır


kmlturkiye.com sitemizi nereden duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşımdan
Diğer


Sonuçları incele
Hikayeler içinde aramak istediğiniz kelimeler


1
...
5
6
7
8
9
...
114

serhat88 2018-02-22 15:58:23
mrb arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce beynimde pıhtı oluştu tedavi olduktan sonra kan değerlerımde çok yüksek olduğunu söylediler kan verdim 3-4 ünite kadar polistemı vera teşhısı kondu ama hastakıktan sonra halsızlık sürekli baş dönmeleri kendımı kaybetme kulak çınlamalarım var kan suiadırıcılar kullanıyorum dokrotum hydrea başlatıı sizden ricam polistemı vera tabısı konulan arkadaşlar varsa sizdede sürekli baş dönmeleri varmı tşkler

ayse16 2018-02-16 15:08:30
Slm 15 gün önce başağrım nedeniyle doktora gittim sonra tabiki hayatımın en büyük şoku ile karşılaştım Kml malesef hep herşeyin en kötüsünü düşünürüm insanlar bana destek olmaya çalışıyor ama ııııh benim benim gibi olanların desteğine deneyimlerine ihtiyacım iyiki özgün var ve iyiki bu siteyi kurmuş

gulcn 2018-02-11 15:46:45
ecrin mrb canım bnde 2 yıldır kml hastasıyım 30 yaşındayım kemik ağrısı bendede çok olmuştu ilacaa yeni başladğımda.hergün ağlıodum geçmicek gibiydi ama çok şükürr 3 ay sonraa geçtii.berbatt bişeyy bendee çok iyi bilirm.bulantı kusma 1 ay ilacı içtim içtikten hemen sonra kusuyodum.Cok zor günlerdi allah herkesee şifaa versinn.

hikmet 2018-02-08 19:13:19
cümleten iyi aksamlar diliyor,hepinize gemis olsun diyorum ben yeni KML hastasi olarak bu siteyi begendim katildim ve takip ediyorum,tercübelerinizden istifade etmek temennisiyle hayirli günler diliyorum.

Berivan 2018-02-08 19:13:11
Merhabalar, iki yıl önce el ve ayak parmak uçlarımdaki yüksek şiddetli ağrılar günlük yaşamımı etkilemeye başlamıştı. Öyleki ellerimi kullanamaz duruma geldim. Tabi bu süre içerisinde doktor doktor gezdim tanı konulması için. En son hemotolojiye sevkedildim, hemogram ve genetik tahlili sonucu esansiyel trombositoz tanısı konuldu. JAK2 Genimde mutasyon pozitif çıktı ve dalak büyümesi gözlemlendi. Bu iki yıl içerisinde ecoprin kullanarak ağrılarımı dindirmiş normal yaşama dönmüştüm. Ancak birkaç aydır yaşadığımı aşırı üşüme, yorgunluk, güçsüzlük ve dizlerimdeki sebepsiz eklem ağrıları dayanılmaz oldu Doktoruma tekrar bu şikayetlerle gittiğimde hemogramın yanı sıra periferik yayma testi ile başka testler de istedi. Kanser olmadığımı korkmamam gerektiğini söyledi ancak kronik myeloproliferatif hastalık tanısı koydu, Hydrea kullanımına başlattı.10 gündür hydrea kullanıyorum henüz tam olarak karşılığını alamadım. Son tahlilimdeki sonuçları aşağıda sizinle paylaşmak istedim. Çünkü doktorum yeni bir genetik testi ile başka bir test daha istedi şuan onların çıkmasını bekliyorum. Bilgileriniz doğrultusunda yorumunuzu bekliyorum.
Von WilIebrant Faktör
Antijeni20.5%52-214
Von Willebrant Faktör,
Ristosetin Kofaktör 15.0%51-215
Tetkik AdıSonuçBirimRef.Değ
WBC13.7 10e3/uL 3.7-10.01
RBC 5.79 10e6/uL 3.6-4.69
HGB 11.9g/dL 10.8-14.2
HCT 39.8% 35-45
PLTP1024 10e3/uL155-366
MCV68.7fL 81.1-96
MCH 20.6pg 27.0-31.2
MCHC 29.9g/dL 31.8-35.4
RDW 15.8% 11.5-14.5
NEU#8.01 1.63-6.96
LYM#3.45 1.09-2.99
EO#0.97 0.03-0.44
MON#0.99 0.24-0.79
BASO#0.28 0-0.8
NEU%58.5% 39.3-73.7
LYM% 25.2% 18.0-48.3
EO% 7.1% 0.6-7.3
MONO%7.2% 4.4-12.7
BASO% 2% 0-1.7
MPV 11fL 6.9-16
PCT 1.13% 0.0-9.99
PDW 14.4fL 9.80-16.00

ender 2018-02-08 19:11:43
Herkese merhaba, Allah hepimize tez zamanda şifa versin inşallah. Bende 7 aydır kml tedavisi oluyorum. İlk teşhis bcr/ abla p210 IS sonucu %80,9 +, 2. Sonuç %4.5, 3. Sonuç %4.8. Şimdiye kadar imatis 400 mg kullanıyorum. Son son 3 ayda düşeceğine arttı malesef. Bu durumda olanlar var mı? Benim takip ettiğim bi çok hasta da genelde 3. Genetik testi sonucunda %1'in altına düşüyor. Benim gibi artış gösteren var mı? Ve nasıl tedaviye devam edildi

ecrin 2018-02-08 19:10:57
Merhaba 21 yaşındayım 6 ay önce KML tanısı konuldu imatise başladım başladgm günun gecesi acillik oldum ilac beni yamulttu resmen 1 hafta ust uste acillık oldum Yüzüm aglamaktan tanınmaz hale gelmişti Bu bacak sancısını çeken bilir Tokatta yaşıyorum Hematolojı polıkınlıgı olmadı için sıvasda tedavı goruom ben aglıom zavallı annm aglıo agrı bı turlu dınmek bılmıo snra acılde cok ıyı bı doktr vardı ellerını tuttm bna yardm et nolur dayanamıorm dedım Rontgen cektıler sanırsam bna Sonra Doktr Beyaz kure bacaklarına sıçramıs acılen kendı doktoruna goturun dedı cıktık sivasa gece sabah doktrm geldı yanıma PLT 1 mılyonlara cıkmıs Hydreaya baslıcaz dedı 2 ay kullandım kusma halsızlıklık yaptı sadce ama moralım cok ıyıydı agrım hiç yoktu Tekrar kontrle gttıgımde hydera cok dengesz dusurmustu degerlerımı bıraktrdı doktrm Allahım kemık agrısı Pusuda beklıoms bıraktıktan ertesı gun snra basladı bu sefer vucudumda ne kadr kemık eklem varsa sızım sızım sızladı agrıdıı suan halada oyle bnde hergun agrı kesıcı ıcıom napım çekemıorum dayanamıorm Doktorma mj atıyorum hocam napcam bn boyle agrılara alışcammı dıorm Zamana ihtycmz var dıo 🙂 Allh hepımzn yardımcısı olsun

hikmet 2018-02-04 18:51:09
Öncelikle hepinize Hayirli Sifalar diliyorum.Yaklasik 4 ay önce KML hastasi oldugumu ögrendim ilk tedavim TASIGNA ile basladi. peryodik araliklarla devam eden kann tahlillerimin sonuclari gayet iyi. TASIGNA kullanirken hissettigim bir yan etki simdiye Kadar yok. Sonuclar iyi devam ederse ilaci birakma durumu sözkonusu oluyormu? bu konuda Bilgi sahibi kimse varsa bilgisini bizimle paylasirsa mutesekkir olurum...

ayla 2018-02-04 18:50:47
Öncelikle herkese geçmiş olsun yaklasik 10 aydir imatenil400 kullaniyorum basindan beri mide agrilarim oluyor dönem donem hic uyutmadigi oluyor mide koruyucu kullandigim hâlde oluyor benim gibi böyle bir sorun yaşayan oldumu varsa çözüm olarak ne yaptı

yusufbaba 2017-12-25 13:26:41
merhaba herkese mevladan şifalar dilerim.ben de kml hsatasıyım.glivec kullandım direnç gösterdi dasatinib kullandım oda direnç gösterdi şu an iclusing ilacını kullanıyorum..çok şükür iyiyiym ama ciddi yan etklieri var ..bi kere boynum muhakkak tutuluyor..kemik rahatsızlığı yapıyor gibi sizde de aynı durum söz konusumu ..iclusing ilacını kullanan lar varsa benim gibi irtibata geçebilirmiyiz...birde dr size kan sulandırıcı önerdimi olası bi felç riskine karşı ..iyi günler...yardımcı olursanız sevinirim..

1
...
5
6
7
8
9
...
114

Önemli not: Sitemizde sadece hasta hikayeleri paylaşılmaktadır. Hikayenin içeriğinde bilimsel gerçekliği kanıtlanmamış ilaçlar, reklam amaçlı doktor/ hastahane isimleri, dini ve siyasi görüş niteliği taşıyan yazılar olmamalıdır. Bu tür yazılar onaylanmayacak ve düzeltilmesi için size geri gönderilecektir.


Kendi Hikayenizi Paylaşmak İsterseniz
Lütfen sitemize buradan giriş yapın.

 

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:
Kanserle Dans Derneği:
Kanserle Dans Derneği
CML Advocates Network:
CML Advocates Network

Bumerang - Yazarkafe

 
Bu site, KML hasta ve yakınlarının tanı süreçlerini, tedavilerini ve tedavilerin yan etkilerini birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir KML hastası tarafından kurulmuştur. Hiçbir şekilde tıbbi yardım amaçlı degildir. Uygulanan her KML tedavisi kişiye özeldir ve her KML hastası tedavisi hakında doktoruna danışmalıdır.
Tüm hakları Özgün Tansöker'e aittir.
  designed by Özgün and developed by RejaVu Rejavu
KMLTurkiye Logo KMLTurkiye Logo